Vezeték nélküli rendszerek kézikönyve

Írta aProAudio dátum: . Kategória: Egyéb Partnerek, Kiadványok

„Felhasználóktól felhasználók-nak!” – ez a könyv mottója. A vásárlók nyelvén és szavaival magyarázza el a tárgyalandó témát, ami az elmúlt években világszerte több mint 200 tanfolyamon bizonyítottan sikeres módszer volt. Ez biztosítja, hogy „bennfentes zsargon" használata ne menjen a precizitás és az érthetőség kárára.”

senn_book 
A grafikonokat a lehető legjobban leegyszerűsítettük és csak az alapok elmagyarázására szorítkozunk. Az átfogó szómagyarázat az érdeklődő felhasználók számára közvetlenül megadja a megfelelő leírást. Mivel közismert, hogy „egyetlen kép ezer szóval is felér”, a multimédia világának ezen komplex részét ismertető tudásanyagot ábrák és szövegek hozzáértő kombinálásával közvetítjük.
 
A könyvet példákkal zárjuk, melyek megmutatják, hogy az alapelgondolások, standard megoldások és tippek kombinálásával hogyan hozhatók létre funkcionálisan működőképes megoldások, hiszen eddig is ezek írták és továbbra is ezek írják a vezeték nélküli rendszerek történetét. – Írja az előszóban: Prof. Dr. Jörg Sennheiser

 


A vezeték nélküli mikrofonokat alkalmazó átviteli rendszerek folyamatosan egyre bonyolultabbá és összetettebbé váltak. A musicalekben például nem ritka a 48 vagy annál is több csatorna használata fülmonitorokkal, ami még összetettebbé teszi a rendszert.
 
Ugyanakkor a frekvenciák egyre zsúfoltabbá válnak. Azelőtt a teljes UHF sáv rendelkezésre állt, melyen csak néhány televízióállomással kellett osztozni. A használható frekvenciák köre még inkább szűkülni fog, részben további UHF frekvenciák elárverezése, részben a szórakoztatóipar frekvenciaigényeinek növekedése miatt (www.apwpt.org).
 
Hol fogunk tartani 5, 6 vagy 7 év múlva? A vezeték nélküli berendezéseket forgalmazók mindegyike digitális technológiát fog használni.
 
A gyártók és a felhasználók jelenleg különféle környezetben szereznek tapasztalatot a digitális vezeték nélküli rendszereket illetően. Sok még most is tesztfázisban van és a neves forgalmazók – köztük a Sennheiser is – évek óta úttörő munkát folytatnak ennek a területnek a kutatásában, fejlesztésében.
 
Miben segíthet ez a könyv az olvasónak?
 
A kiváló minőségű vezeték nélküli átvitelről folytatott beszélgetések rámutattak, hogy bizonyos témákban gyakran merülnek fel kérdések. A figyelem ezekre a kérdésekre és általános problémákra összpontosul. Ez a gyakorlatlan felhasználók számára hasznos könyv erre a területre vezeti be módszeresen az olvasót.
 
A fejezetek felépítése bizonyítottan sikeresen szolgálja ezt a célt. A fejezetek az audiojel útvonalát követik az átviteli láncon keresztül.
 
Az út a mikrofon kapszulától az RF mezőn át a vevőegység audio-kimenetéig visz. A vezeték nélküli mikrofonok és fülmonitorok gyakorlott felhasználói egy adott fejezet kiválasztásával felfrissíthetik tudásukat, vagy gyorsan praktikus információkhoz juthatnak a tárgymutatóban.
 
A könyv tartalmának zöme gyakorlati tapasztalaton és a felhasználók által világszerte feltárt problémák több éves megoldási gyakorlatán alapul. Klaus Willemsen különösen külső felvételeknél játszott fontos szerepet annak biztosításában, hogy a nemzetközi érdeklődésre számot tartó média eseményekhez készített komplikált installációk problémamentesen működjenek, legyenek azok az olimpiai játékok, síbajnokságok, kültéri koncertek Dél-Afrikában vagy nagy operaelőadások a világ bármely táján.
 
Ritkán van szükség arra, hogy fel kelljen melegítenie a forrasztópákát vagy szét kelljen szednie egy eszközt. Vezeték nélküli rendszerek esetén csaknem mindig az adott alkalmazás apróbb sajátosságainak kombinációja okozza a fejtörést. Ezek felfedése és megoldása tapasztalatot és éles szemet kíván.
 
Ez a könyv nem egy megoldástár. Gyakorlati problémákat ír le, és bemutatja, hogyan kell megoldani és megelőzni azokat.
 
 
 
A könyv megvásárolható az Audio Partner Kft-nél és a szerződött Partnereinél.
 
 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Kulcsszavak: , , , ,

The best bonus by bet365 Ελλάδα 100% for new user.

Full Joomla 3.0 Theme free theme.