Dpa Masters Club Magyarországon

Írta taki dátum: . Kategória: Referenciák

2016-ban hatalmas szakmai megtiszteltetésben lehet részem a dán, DPA márkájú mikrofonokat gyártó cég jóvoltából. Szerintem valamennyi hangtechnikai szakmában dolgozó kolléga nevében kijelenthetem, hogy ezek az eszközök világszínvonalúak, és minden magamfajta road boldog lehet ha a DPA minőséghez hasonló eszközökkel dolgozhat.

Természetesen itt a világ közép-európai bugyrában, a legtöbb hasonló, prémium kategóriás holmit a fizetésünkhöz képest csak igen komoly anyagi áldozatok árán birtokolhatjuk, miközben tőlünk nyugatabbra az ilyen mikrofonokat olyan természetességgel használják a kollégák mint a tisztelt névrokonom, Taki bácsi a lada taxi slusszkulcsát a Szomszédok című teleregényben.

A DPA ügyesen felismerte, hogy világszerte supportálni kell a felhasználókat, legyen az amerikai, indiai, dán vagy akár magyarországi felhasználó. De nem csak azokat kell támogatni akik már használják az eszközeiket, hanem ha lehet, azokat is akik csak potenciális, leendő DPA tulajdonosok. Ezért úgy döntöttek, hogy legyenek olyan, a szakmában dolgozó és elismert felhasználók, akik rendelkeznek a munkájuk megkönnyítéséhez elegendő mennyiségű és minőségű mikrofonnal, kapják meg az általuk igényelt mikrofon készletet egy meghatározott időszakra és a saját régiójukban, szakterületükön felvállalva azt, hogy akár hajnal kettőkor is felveszik a telefont a kollégáiknak, akiknek tanácsra van szükségük, vagy adott esetben a rendelkezésükre álló DPA szett-el segítsék azok munkáját is, illetve a helyes mikrofon választást egy esetleges vásárlás esetén. Ez segítség a helyi DPA képviseletnek is, hiszen nem feltétlenül kell egy demó alkalmával időben és eszközzel rendelkezésre állni, hiszen üzleti nyitva tartáson túl ez sok esetben körülményes, viszont a DPA vásárlás előtt állók így bármikor kellő információhoz juthatnak egy adott cuccról, és annak is nagyszerű aki a DPA gyár jóvoltából ezt a bemutató készletet időszakosan birtokolja, hiszen egy szabad szemmel is jól látható, saját elképzelései alapján össze állított szettel rendelkezhet, ami nagy mértékben hozzájárulhat a munkája sikeréhez.

A DPA oldalát fürkészve lettem figyelmes a DPA MASTERS CLUB névre keresztelt csoportra ami ezeket a DPA által kiválasztott, szakmailag elismert kollégákat egyesíti a fentebb leírt feladatok és célok megvalósítása érdekében. Amikor felfedeztem a csoportot, még csak kb 50 olyan tag volt aki koncerthanggal, filmhanggal, lemez felvétellel foglalkozik világszerte.

A lap alján egy egyszerű felhívás:
Ha Te is szeretnél DPA MASTERS CLUB tag lenni akkor jelentkezz. Nézem ott a nemzetközileg is elismert Grammy díj tulajdonos hangmérnök urakat és azt gondoltam, Én is szeretnék Grammy Díjat.:D De a mindenféle páva toll birtoklás helyett még inkább DPA mikrofonokat szeretnék használni. Egy szó mint száz, levél elküldve, vissza a dolgos hétköznapokba annak rendje szerint és álmodozzunk csak tovább a keleti piacon fellelhető, halandók számára is elérhető mikrofonokról, gondoltam én.

Viszont néhány nap múlva jött a DPA-tól a levél, hogy leinformáltak a Magyarországi képviseletnél, úgyhogy legyek má olyan kedves és küldjek szakmai önéletrajzot meg ezt-azt amit még kérnek. Össze szedtem magamról amit találtam. Küldtem, majd nem kevés várakozás után, kb. egy hónap múlva megérkezett a visszaigazolás, hogy sok szeretettel köszöntenek a DPA MASTERS CLUB nevű csoportban. Én lettem az 59. számú DPA MASTER (vagy mi) és legyek szíves össze állítani azt a listát ami tartalmazza a DPA mikrofon igényeimet, bizonyos keretek között. Tehát sikerült.:) Mielőtt szó érné a ház elejét, hogy persze, mert biztos vigasz ágon, vagy közönség szavazattal kerültem be a kiválasztottak közé, leszögezném, hogy a lehetőség bárkinek adott. Mivel az elmúlt szakmai éveim is azzal teltek, hogy a munka mellett igyekeztem minden olyan kollégámnak segítségére lenni aki azt igényelte illetve folyamatosan pezsgek valamin, ami kicsit előre mozdítja a szekerünket, nem áll tőlem távol az sem, hogy valakinek végre hivatalosan is segítségére legyek. Az a lehetőség, hogy egy olyan kimagaslóan prémium minőségű márkát képviselhetek a magam módján mint a DPA, szerintem csak tovább fokozza majd a szakmai elhivatottságomat és nagyon remélem, hogy nem csak örömöt fog szerezni a munkában, hanem újabb kihívások elé is állít majd.

Meg kell tanulnom majd az eszközök paramétereit, a felhasználási területeiket, jó és rossz tulajdonságait egyaránt, hogy egy kérdés vagy kérés esetén megfelelő információval szolgálhassak bármikor, illetve kiállítások (mint pl: a Budapest Music Expo ) és bemutatók alkalmával részt veszek majd a DPA – t forgalmazó Bluesound munkájában. Itt szeretném megköszönni Csernus Tamás (Bluesound – DPA Magyarország) támogatását és a belém fektetett bizalmát valamint Bo Brinck-nek ( DPA Dánia ) a lehetőséget, hogy egy ilyen színvonalas és előre mutató kezdeményezés részese lehetek mint a DPA MASTERS CLUB.

A kollégáimnak innen üzenem, hogy keressenek bátran a DPA mikrofonok élő koncerteken való felhasználási lehetőségeivel vagy a DPA mikrofonokkal kapcsolatos bármilyen technikai jellegű kérdéssel és ahogy eddig is…

"használjanak" egészséggel.:)
Taki

http://www.dpamicrophones.com/059-takacs-laszlo-taki

Forrás: Music Media Magazin

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Trackback from your site.

The best bonus by bet365 Ελλάδα 100% for new user.

Full Joomla 3.0 Theme free theme.